2018 nr 12 - Bra måltider i äldreomsorgen - hanteringsrapport

I denna rapport redovisas de nya ställningstaganden som gjorts i samband med revideringen av Livsmedelsverkets råd Bra måltider i äldreomsorgen. De vetenskapliga underlagen för de reviderade råden finns publicerade i separata rapporter. Innehållet i avsnitten Hållbara och Säkra måltider baseras på tidigare framtagna underlag.

Ambitionen i revideringen har varit att ge ett konkret stöd utan att detaljstyra, att belysa måltidskvalitet ur ett helhetsperspektiv samt att framhålla ett individcentrerat arbetssätt. Råden ska fungera som vägledning för att styra och planera en verksamhet med individanpassade måltider som hamnar i magen, gör nytta, ger välbefinnande och bidrar till att uppfylla verksamhetens kvalitetsmål. Råden ska uppmuntra verksamheterna att genom samverkan inom och mellan sina organisationer hitta lokala lösningar snarare än att leverera färdiga mallar och instruktioner för hur arbetet ska bedrivas. Detta för att göra utvecklingsarbetet bättre anpassat för och förankrat i de lokala verksamheterna och mindre fastlåst vid detaljerade rekommendationer.

Publikation

Läs publikation

Detaljerad information

Författare
Livsmedelsverket
Publikationstyp
Rapport
Ämne
Offentliga måltider - Råd och rekommendationer
Utgivningsår
2018
Antal sidor
21