E-utbildning: Temperaturmätning

Hur fungerar temperaturmätning vid utförande av livsmedelskontroll? Det får du lära dig mer om i den här kursen.

Utbildningen ger dig som arbetar med offentlig livsmedelskontroll kännedom om grunderna för temperaturmätning. Det är en fördel om du som går utbildningen har förkunskaper om grundläggande kontrollmetodik och uppdraget att utföra livsmedelskontroll.

Kursen är framtagen för dig som arbetar med livsmedelskontrollen men är också tillgänglig och kan vara av intresse för dig som är livsmedelsföretagare.

I kursen får du lära dig mer om olika typer av termometrar och när de är lämpliga att använda för mätning i samband med kontroll.

Vilka felkällor finns, vad gäller för kalibrering av instrumenten och vilken lagstiftning finns det egentligen kring temperaturer; för livsmedelsföretagare och för kontrollmyndigheterna? Vad är viktigt att tänka på när du får ett mätresultat?

Vi tar upp begreppet mätosäkerhet och ger tips om hur mätresultat bör dokumenteras.

Utbildningen tar omkring 2 timmar att genomföra.

Utbildningar för företag och kontrollmyndigheter

Senast granskad 2024-09-06