E-utbildning: Export

Lär dig om livsmedelsexport, exempelvis om tillträde till marknader, Livsmedelsverkets samordnande roll och olika typer av intyg.

Att börja exportera livsmedel kan vara en tidskrävande process. Bland annat krävs att marknaden har öppnats för livsmedlet och landet i fråga. Det kan också krävas inspektioner från det land som ska importera varorna. Vidare behövs olika typer av intyg, som i sig kan kräva olika typer av kontroller.

I den här utbildningen får du lära dig om olika aspekter av livsmedelsexport, exempelvis om öppnande av marknad och inspektion från importland, om att utfärda exportintyg och den fysiska kontrollen, och om vad som händer om en sändning blivit stoppad. Du får också lära dig om vilken roll Livsmedelsverket har när det gäller livsmedelsexport.

Vissa scenarier i utbildningen utgår från ett inspektörsperspektiv, men är intressanta även för företag.

Utbildningen tar omkring 4 timmar att genomföra. 

Utbildningar för företag och kontrollmyndigheter

Senast granskad 2024-09-06