PM 2021 - Risker med att äta kött från vildsvin som är smittade med Salmonella Choleraesuis

Denna rapport utgör ett vetenskapligt underlag om risker med att äta kött från vildsvin som är smittade med Salmonella Choleraesuis. 

Rapporten har tagits fram på beställning av Livsmedelsverkets avdelningar för Hållbara matvanor, Säkra livsmedel och Kontrollstöd och kommer att ligga till grund för bedömning om det behövs ytterligare hanteringsåtgärder än de nuvarande hygienråden med tanke på att jägarens leverans direkt till konsument ska möjliggöras. Rapporten är uppdelad i faroidentifiering, farokaraktärisering, exponeringsuppskattning och riskkaraktärisering, där de specifika frågeställningarna besvaras. Sammanlagt skulle fem frågor besvaras varav svaren på de första två behövdes med relativt kort varsel (tio dagar).

Publikation

Läs publikation

Detaljerad information

Författare
Livsmedelsverket
Publikationstyp
PM
Ämne
Livsmedelskontroll - Oönskade ämnen
Utgivningsår
2021
Antal sidor
26