S 2023 nr 01 - Samordnat kontrollprojekt - information om allergena ingredienser i storhushåll

Under 2021 beslutade Livsmedelsverket att ett samordnat kontrollprojekt med fokus på allergeninformation i storhushåll skulle utföras under 2022. Syftet med kontrollprojektet var att verifiera att konsumenten får fullständig och korrekt information om allergena ingredienser i produkter som serveras på restauranger och kaféer.

Kontrollprojektet syftade också till att stödja kontrollen i att uppfylla ett av de operativa målen för perioden 2020–2022: operativt mål 8 - information om allergener. Kontrollprojektet handlade om att verifiera att säkra livsmedel serveras på restauranger och kaféer så att personer med allergi och annan överkänslighet inte drabbas av allergiska reaktioner eller andra överkänslighetsreaktioner. Det stödmaterial som tagits fram i projektet kan också användas av inspektörer vid framtida kontroller inom området. Resultaten kan användas som underlag för särskild information till livsmedelsföretagen.

Publikation

Läs publikation

Detaljerad information

Författare
Livsmedelsverket och miljöförvaltningen i Malmö
Publikationstyp
Rapport
Ämne
Märkning - Livsmedelskontroll
Utgivningsår
2023
Antal sidor
38