L 2022 nr 15 - Rapporterade misstänkta matförgiftningar 2021

Denna rapport sammanställer och analyserar rapporter om matförgiftningar i Sverige 2021. I rapporten beskrivs hur många som blivit sjuka av maten, vilka smittämnen och livsmedel som orsakat sjukdomsfallen, var i livsmedelskedjan de utpekade livsmedlen kontaminerats, vilka ursprungsländer som angivits för de utpekade livsmedlen, vilka bidragande faktorer som utpekats, årstidsvariationer samt förändringar under de senaste åren.

Resultaten från rapporten ger information till den som har intresse eller behov av denna typ av kunskaper i sitt yrke. Dessutom ger resultaten en återkoppling på det värdefulla arbete som utförs av de som utreder, rapporterar och i övrigt studerar matförgiftningar.

Matförgiftning i Sverige 2017-2021

Totalt antal insjuknande av matförgiftning i Sverige per år för perioden 2017-2021

Publikation

Läs publikation

Detaljerad information

Författare
Livsmedelsverket
Publikationstyp
Rapport
Ämne
Oönskade ämnen - Smittskydd och hygien
Utgivningsår
2022
Antal sidor
34