Skinkschnitzel med varm zucchini- och citronsallad

Den här spännande zucchini- och citronsalladen är lite stark. Ta mindre mängd chili och ingefära om du föredrar mildare mat.

4 port

Tillagningstid: 60 minuter, varav arbetstid 40 minuter.

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt (med jod)
  • 2 tsk torkad timjan eller oregano

 

  • 1-2 zucchini
  • 1 gul lök
  • 1 bit färsk ingefära (1 msk hackad)
  • 0,5-1 röd chilifrukt
  • 1 citron
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • lite honung

 

  • 500 g skinkschnitzel
  • 0,5 tsk salt (med jod)
  • svartpeppar
  • 1,5 msk olivolja

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta potatisen och skär i klyftor. Lägg på bakplåtsklädd plåt, ringla över olja, salta. Ugnsbaka i 40-45 minuter. Rör om då och då och krydda med timjan eller oregano när de är klara.

Zucchini- och citronsallad 

  • Tvätta zucchinin och skär den i kvartar på längden. Skär den därefter i 0,5 cm tjocka skivor.
  •  Skala och skär löken i skivor. Hacka ingefära, och chilifrukt. Filéa citronen och skär i bitar. Lägg allt i en gryta tillsammans med vin och lite honung och låt koka 5 minuter på svag värme.

Skinkschnitzel

  • Tryck schnitzlarna torra med hushållspapper, och krydda dem med 0,5 tsk salt och lite peppar.
  • Värm oljan i en panna. Bryn köttet snabbt på båda sidorna, sänk värmen och stek färdigt 2 minuter på vardera sidan. Servera med zucchinisalladen och de bakade potatisarna.

Köttrecept

Senast granskad 2021-08-26