Het köttfärs med yoghurt, hackade grönsaker & persilja

Het köttfärs med yoghurt, hackade grönsaker och persilja

4 portioner

Köttfärs:
400–500 g köttfärs
3 gula lökar
3–4 hela tomater på burk
ca 1 röd chili, (beroende på önskad hetta)
1 msk olivolja

Grönsakshack:
3 morötter, ca 300 g
½ gurka, ca 250 g
4 tomater
¼ vitkålshuvud, ca 300 g
2 kvistar persilja
4 kvistar koriander

Servering:
Rött råris, eller vanligt råris
4 msk matlagningsyoghurt
Bröd

Gör så här:
1. Finhacka löken och stek gyllenbrun i lite olja tillsammans med köttfärsen.

2. Tillsätt tomater och hackad chili och koka ihop sakta till en god gryta.

3. Riv morot, tärna gurka, tomat och vitkål och hacka örterna. Blanda samman.

4. Koka riset enligt förpackningen.

Servering:
Toppa grytan med några klickar yoghurt. Servera tillsammans med grönsakshacket, ris och Nyckelhålsmärkt bröd eller hembakt fullkornsbröd.

Receptet uppfyller kraven för Nyckelhålsrecept.

Lättsaltade recept

Senast granskad 2023-08-21