Beredskapshandbok för offentliga måltider

Offentliga måltider inom skola, vård och omsorg är viktiga för att sköra ska få den mat de behöver. Om det uppstår störningar i måltidsverksamheten behöver ett flertal personer agera skyndsamt. 
Genom att i förväg undersöka förutsättningarna för sin måltidsorganisation och planera och öva tillsammans, kan konsekvenserna av en störning lindras. Som stöd för det arbetet har Livsmedelsverket tagit fram en beredskapshandbok.

Beredskapshandbok för offentliga kök vänder sig primärt till chefer för måltidsorganisationen. Den ger vägledning och praktiskt stöd för framtagande av beredskapsplaner för hela måltidsverksamheten samt kontinuitetsplaner och andra dokument som behövs i varje kök. Innehållet bygger på behov, erfarenheter och material från måltidschefer och andra relevanta personer i hela Sverige.

Till boken finns ett antal mallar som stöd. Mallarna kan laddas ner till egen dator och fyllas i under arbetets gång eller anpassas för de behov som finns. 

Projektet finansierades med medel från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Har du någon fråga eller synpunkt på handboken? Hör gärna av dig till maltiden@livsmedelsverket.se

Publikation

Detaljerad information

Författare
Livsmedelsverket
Publikationstyp
Handbok/Verktyg
Ämne
Krisberedskap - Offentliga måltider
Utgivningsår
2022
ISBN
978-91-7714-283-6
Antal sidor
84
Artikelnummer
KB:2210
Pris
225 kr