Nu kan livsmedelsföretagare delta gratis i Livsmedelsverkets utbildningar

2024-09-30

Livsmedelsverket erbjuder flera så kallade e-utbildningar inom områden som har att göra med livsmedel. Tidigare har flera av dem kostat pengar att gå, men från och med i höst är alla utbildningar gratis.
- Vi tror att många av utbildningarna kan vara väldigt intressanta för livsmedelsföretagare, säger Ellen Edgren, chef för enheten för livsmedelshygien på Livsmedelsverket.

Det är ett femtontal utbildningar på Livsmedelsverkets så kallade Utbildningsportal som nu har blivit kostnadsfria och tillgängliga för alla som är intresserade. Tidigare har vissa av utbildningarna enbart varit öppna för kontrollpersonal.

-   Det är viktigt för oss att så många som möjligt kan gå utbildningarna, och vi vill inte att kostnaden ska vara ett hinder. Även om en kurs har livsmedelskontrollen som huvudmålgrupp kan den vara intressant och relevant även för livsmedelsföretagare, säger Ellen Edgren, chef för enheten för livsmedelshygien.

Utbildningarna har i samband med att kostnaden har tagits bort också fått en tydligare placering på Livsmedelsverkets webbplats, för att företagen lättare ska hitta dem.

Livsmedelstillsatser, temperaturmätning, export eller listeria

E-utbildningarna behandlar så skilda områden som livsmedelstillsatser, temperaturmätning, listeria, livsmedelsexport och processkunskap om fiskprodukter. De flesta utbildningarna tar ett par timmar att genomföra.

Mer information för journalister:
Livsmedelsverkets presstjänst 018-17 53 40