Inspiration för dig som vill öka engagemanget för skolmaten

kock som lär skolbarn om mat i ett skolkök

2024-10-28

Det saknas ibland tillräcklig kompetens runt mat, råvaror och hållbarhet kopplat till maten hos pedagoger, kökspersonal och de som styr över måltiderna. Genom att arbeta för att öka intresset och lusten för mat, kan samtidigt kunskapen om maten höjas. 

Genom att höja kompetensnivån skapas engagemang för maten som kan leda till både högre kvalitet på maten och fler möjligheter till att involvera barn och unga samt att samverka mellan kök och klassrum.

Inom projektet Ett nytt recept för skolmåltider har en kommun provat olika lösningar för att höja kompetensnivån om mat. Välkommen att läsa två artiklar om hur elever utbildats till foodfluencers, hur en foodtruck på skolgården kunde öka intresset för nya råvaror på ett kul och lustfullt sätt och mycket mer! 

Kanske blir du också inspirerad att prova något nytt?

Kontakta oss

Ett fel inträffade när CAPTCHA-bilden skulle hämtas

Om Måltidsbloggen

Måltidsbloggen vänder sig till dig som arbetar med att utveckla de offentliga måltiderna och drivs av Livsmedelsverkets nationella kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg. Vi arbetar för att främja en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion i offentlig sektor.

 En grafisk tallrik uppdelad i sex stycken pusselbitar, varje pusselbit har ett unikt ord. Säker, God, Integrerad, Näringsriktig, Miljösmart och Trivsam. Måltidsmodellen - ett helhetsperspektiv på hållbara måltider